Linkuri accesibilitate

România oferă 20 de milioane de euro pentru sistemul de învățământ din Republica Moldova


România oferă 20 de milioane de euro pentru sistemul de învățământ din Republica Moldova. Decizia a fost anunţată de premierul român Victor Ponta la un briefing de presă susţinut la Palatul Victoria împreună cu omologul său moldovean Iurie Leancă.

Premierul moldovean a dat asigurări că banii oferiți de statul român pentru educaţie vor fi folosiți cu eficiență. Iurie Leancă a mulțumit pentru sprijinul dat Moldovei de către România în procesul integrării europene:

„Este un sprijin orientat spre proiecte care vor schimba în bine realităţile din Republica Moldova”, a spus Leancă referindu-se şi la proiectele bilaterale în derulare, inclusiv gazoductul Iaşi – Ungheni.

Aflat în vizită de lucru la București, șeful guvernului de la Chișinău a avut luni dimineața o întrevedere cu omologul său român Victor Ponta, după care a participat la şedinţa săptămînală a guvernului de la Palatul Victoria.

Pe agenda convorbilor au figurat proiectele de interconexiune energetică, retransmiterea TVR în Moldova, extinderea SMURD pe teritoriul R. Moldova şi decizia Bucureştiului de a permite cetăţenilor moldoveni să circule prin România doar cu viză Schengen, începînd cu 1 februarie 2014.
XS
SM
MD
LG