Linkuri accesibilitate

Dorin Chirtoacă: soluţia pentru a rezolva problema datoriei istorice la gaze ar fi fuzionarea Termocom cu CET


Fuzionarea dintre Termocom şi CET-uri, care nu a primit încă aprobarea Consiliului administrativ al capitalei, este soluţia pentru a rezolva problema datoriei istorice la gaze, crede primarul general Dorin Chirtoacă. Într-un interviu cu Europa Liberă, Chirtoacă a explicat că prin fuzionare, valoarea celor trei companii o sa crească. Mai mult, aproape jumătate din datoria istorică de 2,5 miliarde de lei (în jur de un miliard de lei) va fi garantată de Bancă Mondială, instituţie care a înaintat planul fuzionării.
În acest fel, a argumentat Dorin Chirtoacă, guvernul va putea semna un acord cu Moldovagaz , rezolvând problema dependenţei Republicii Moldova de Gazprom, acţionarul principal la Moldovagaz.
Dorin Chirtoacă a recunoscut că nu agreează această soluţie, dar este în acest moment, calea cea mai pragmatică. Fuzionarea Termocom cu CET-urile va fi din nou astăzi pe agenda consiliului de administraţie al primăriei Chișinău, iar Chirtoacă şi-a exprimat numai speranţa că vor fi prezenţi 26 de aleşi locali, număr necesar pentru a lua o decizie.
XS
SM
MD
LG