Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



Curtea de Conturi examinează Raportul auditului performanţei „Sunt administrate eficient fondurile programelor de ajutor social şi direcţionate către păturile defavorizate ale populaţiei?”

La Chișinău se desfășoară şedinţa Parlamentului.

Are loc ceremonia de transmitere a tehnicii şi echipamentului special Serviciului Vamal şi Poliţiei de Frontieră în cadrul Programului Agenţiei de Apărare şi Reducere a Ameninţărilor (DTRA) a Departamentului Apărării al SUA. La eveniment participă premierul Iurie Leancă.

În agenda internatională, aflat luni la Bruxelles, la întâlnirea cu miniştrii de externe din Uniunea Europeană, şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov declara că Ucraina trebuie lăsată să facă singură alegerea între Moscova şi Bruxelles.
Astăzi, preşedintele ucrainean Victor Ianukovici este aşteptat la Moscova pentru discuţii cu omologul său Vladimir Putin. Partidul preşedintelui, Partidul Regiunilor, a anunțat deja că se va discuta prețul gazelor, iar şeful fracțiunii parlamentare a partidului, Alexander Efremov, a spus că „prețul va fi aflat marți seară sau miercuri”. Ieftinirea gazelor şi credite rapide ar putea fi ofertele concrete făcute Ucrainei pentru a se alătura uniunii vamale dominată de Rusia.

Între timp, la Kiev continuă manifestaţiile pro-Europa şi anti-guvernamentale.

La Baku va fi semnat acordul privind gazoductul Trans Adriatic, ceremonie la care va fi prezent si premierul Italie. Gazoductul va aduce gaz din Azerbaidjan în Italia, trecând prin Turcia, Grecia şi Albania.

William Hague, ministrul de externe britanic va fi, de asemenea, la Baku pentru ca Marea Britanie participa la dezvoltarea exploatării azere de gaz, care va alimenta gazoductul Trans Adriatic.

La Moscova, Duma de stat va vota proiectul de amnistie, înaintat de preşedintele Vladimir Putin săptămâna trecută, când s-au împlinit 20 de ani de la adoptarea Constituţiei Federaţiei Ruse.
  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

Previous Next

XS
SM
MD
LG