Linkuri accesibilitate

Întîlnire la Kiev între senatorul american John McCain și Leonid Kojara, șeful diplomației ucrainiene


Senatorul american John McCain s-a întîlnit astăzi, la Kiev, cu ministrul de externe ucrainean Leonid Kojara, pentru a discuta situația actuală din Ucraina. Într-o declarație dată publicității de Ministerul de externe și publicată pe site-urile web, se spune că demnitarii au discutat „probleme cheie ale relațiilor ucrainiene-americane” și că șeful diplomației de la Kiev a subliniat „prioritatea pe care o are cursul de integrare europeană a Ucrainei”.
Senatorul american s-a întîlnit, de asemenea cu Vitali Klitciko liderul partidului UDAR, cu liderul naționalist Oleh Tiahnibok, și cu Arseni Iațeniuk, liderul partidului de opoziție „Patria”. El s-a întîlnit și cu Patriarhul Filaret, capul Bisericii Ortodoxe ucrainiene.
Întîlnirile s-au desfășurat în timp ce zeci de mii de ucrainieni au participat la demonstrațiile pro și anti-guvernamentale de la Kiev, de unde s-a anunțat și suspendarea din funcție a patru oficialități, pentru abuz de putere în reprimarea protestelor la 30 noiembrie.
Cel puțin 20 de mii de sprijinitori ai Partidului Regiunilor s-au adunat astăzi în Piața Europeană, manifestînd în favoarea deciziei președintelui Ianukovici de a nu semna Acordul de Asociere la Uniunea Europeană și de a consolida relațiile cu Rusia.
XS
SM
MD
LG