Linkuri accesibilitate

La Kiev continuă confruntarea dintre poliţie şi demonstranţii anti-guvernamentali


La Kiev continuă confruntarea dintre poliţie şi demonstranţii anti-guvernamentali, care au reuşit să se opună unei prime ofensive a forţelor de ordine. În capitala Ucrainei se află Catherine Ashton, coordonatoarea politicii externe europene şi Victoria Nuland, adjuncta secretarului de stat american – ambele în misiuni declarate de a media între guvern şi protestatari. Se pare că preşedintele Victor Ianukovici a promis, în discuţiile cu Catherine Ashton, că va rezolva criza în decurs de 24 de ore.

Pe de altă parte, premierul Mikola Azarov a declarat că Ucraina ar avea nevoie de 20 de miliarde de euro pentru a depăşi greutăţile, pe termen scurt, pe care le-ar putea avea după ce, eventual, semnează acordul de asociere cu Uniunea Europeană. Iar agenţia Reuters relatează că oficialităţi europene ar fi deja în negocieri cu Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială privind sprijinul financiar la care ar putea spera Ucraina dacă semnează acordul de asociere.

După cum se ştie, manifestaţiile au fost provocate de refuzul regimului Ianukovici de a semna acordul de asociere la Uniunea Europeană, dar s-au transformat destul de repede în proteste anti-guvernamentale, conduse acum de lideri ai partidelor de opoziţie.
XS
SM
MD
LG