Linkuri accesibilitate

Asalt eșuat al poliției ucrainiene împotriva protestatarilor de la Kiev


Noaptea trecută la Kiev
Noaptea trecută la Kiev

Carl Bild: „Represiunea nu este un mod de avansa. Reformele ar trebui sa fie”.



Sute de poliţişti din forţele speciale au intrat in forţa in tabara de corturi din Piata Independentei din centrul Kievului. Protestatarii au ripostat cintind imnul naţional al Ucrainei si scandînd „Rusine” si „Vom rezista”. Poliţia a inconjurat din trei părţi Piata Independenţei.

Corespondentii Europei Libere din piata au relatat ca au vazut oameni batuţi si in stare de inconştienţă pe caldarim. Poliţia a darimat baricadele ridicate de opoziţie in jurul primariei Kievului, dar ca pina acum nu a intrat in cladire ca sa ii scoata de acolo pe protestatari.

Protestatarii nu raspund violenţelor, dar rezista presiunilor forţelor de poliţie. Se relatează că poliţia ar fi lansat gaze lacrimogene si ca au fost operate arestari.

Opozitia a facut un apel la populatie sa vina in Piata Independentei. Se relateaza ca poliţia impiedica ucrainieni din alte oraşe sa vina la Kiev.

Poliția ucraineană atacă protestatarii din Piața Independenței
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:19 0:00

Intr-un mesaj pe Twitter din aceasta noastre, ministrul suedez de externe Carl Bildt a scris ca „urmareşte cu mare îngrijorare evenimentele de pe Maidan din aceast moment. Represiunea nu este un mod de avansa. Reformele ar trebui sa fie”.

La Kiev se afla coordonatoarea politicii externe a Uniunii Europene Catherine Ashton si adjuncta secretarului de stat american Victoria Nuland. Pe pagina sa de Facebook, doamna Catherine Ashton a postat un mesaj in care se spune ca a fost impresionată de hotarirea protestatarilor de a nu raspunde prin forţă la actiunile poliţiei şi ca nu „este nevoie ca autorităţile sa foloseasca noaptea ca sa se ascunda si sa foloseasca poliţia impotriva protestatarilor” si ca urmareste „cu tristeţe” evenimentele in desfăşurare. Doamna Ashton a avut ieri convorbiri de peste trei ore cu preşedinele Ianukovici si apoi a mers in Piata Independenţei impreuna cu unul din liderii opoziţiei Arseni Iațeniuk, liderul partidului Patria.

Postul de radio Vocea Rusiei relateaza, pe pagina sa de internet că autorităţile de la Kiev au decis sa construiasca un patinoar in Piata Indepednetei care sa functioneze incepind din acest an.
XS
SM
MD
LG