Linkuri accesibilitate

Victoria Nuland: ucrainienii au dreptul să-și aleagă viitorul


Adjuncta secretarului de stat american, Victoria Nuland, aflata la Kiev pentru reuniunea OSCE, a reafirmat ca ucrainienii au dreptul sa-si aleaga viitorul si a cerut guvernului ucrainean sa-i asculte si pe cei care vor sa traiasca „in libertate, prosperitate si cu o sansa de viitor”.

Statele Unite, a continuat Nuland, ii sprijina pe ucrainenii care-si vad viitorul in Europa si care vor sa redea tarii o economie sanatoasa.”

Victoria Nuland a cerut de asemenea ca toate partile sa renunte la violenta iar cei care au comis abuzuri sa fie judecati.

Ulterior, ministrul de externe rus Serghei Lavrov a criticat comentariile facute la reuniunea OSCE referitoare la situatia din Ucraina, afirmand ca astfel de de „critici” la adresa modului in care un stat actioneaza contravin principiilor fundamentale ale OSCE. Rusia, a precizat Lavrov intr-o intrevedere cu omologul sau ucrainean Leonid Kojara, crede ca „toate problemele trebuie rezolvate in limitele constitutionale”.

In Piata Independentei din centrul Kievului continua protestele, izbucnite dupa guvernul ucrainean a anunțat că nu va semna la Vilnius acordul de asociere cu Uniunea Europeana.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG