Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Curtea Constituțională dezbate denumirea limbii de stat în Republica Moldova; preşedintele Senatului României, Crin Antonescu, îşi continuă vizita la Chişinău; la Kiev începe reuniunea anuală a OSCE.


Guvernul Republicii Moldova, Secretariatul Permanent al Comitetului Naţional pentru Combaterea Traficului de Fiinţe Umane în parteneriat cu Agenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Drogurilor organizează conferinţa regională sub genericul „Consolidarea răspunsului justiţiei penale la trafic de persoane în Europa de Sud-Est – combaterea abuzului prin internet şi consolidarea investigaţiilor transfrontaliere.”

Curtea Constituțională se va ocupa astăzi cu sesizări privind denumirea limbii de stat în Republica Moldova.

Preşedintele Senatului României, Crin Antonescu, ţine o prelegere publică sub genericul „Uniunea Europeană – casa noastră comună.” La Academia de Științe din Chișinău.

Miniștrii de interne din UE vor asculta astăzi la Bruxelles un raport despre pericolul de securitate pus de numărul mare de luptători străini care participă la războiul civil din Siria.

La Kiev începe astăzi o reuniune ministerială de două zile OSCE, organizație condusă în anul curent de Ucraina. Secretarul de stat american John Kerry a trimis în locul său pe adjuncta lui Victoria Nuland, într-un anunț făcut după ce Ucraina s-a răzgândit să mai semneze acordul de asociere la UE.

Vicepreședintele Statelor Unite Joe Biden își continuă turneul în Asia cu o vizită în Coreea de Sud, unde va ajunge din China.

Banca Centrală Europeană și Banca Angliei urmează să anunțe astăzi decizii privind rata dobânzilor.

În lumea întreagă se marchează astăzi Ziua Voluntarilor.
XS
SM
MD
LG