Linkuri accesibilitate

Luptă mare la Teleradio Moldova


Lupta va fi pesemne strînsă, iar arbitrilor din CCA şi din Parlament le va fi greu să selecteze cei şase învingători.



E o competiţie serioasă la Teleradio Moldova, stimaţi ascultători. La cele şase posturi vacante de membru al Consiliului de Observatori al Companiei publice aspiră tocmai 24 de candidaţi! Măi să fie!

Am aruncat o privire peste lista competitorilor. Sunt acolo tineri şi vîrstnici, ziarişti care au făcut carieră şi cu biobibliografii mai modeste, dar, fireşte, e vorba de oameni merituoşi, care pot genera transformări importante. Păcat că nu pot fi toţi 24 membri ai Consiliului de Observatori! Atunci transformările ar fi fost de-a dreptul spectaculoase!

Lupta va fi pesemne strînsă, iar arbitrilor din CCA şi din Parlament le va fi greu să selecteze cei şase învingători. E rău, fireşte, că tocmai 18 competitori vor pierde, dar există şi partea bună. Cohorta candidaţilor fiind mare-pestriţă, cei şase aleşi vor fi în mod sigur nişte oameni potriviţi la locul potrivit. CCA şi Parlamentul au de unde alege! Aşteptăm cu emoţie alegerea lor.

Numărul mare al candidaţilor e o dovadă clară că moldovenii au mulţi specialişti în monitorizarea şi administrarea activităţii Companiei publice. Şi e minunat că avem asemenea profesionişti, oameni care ştiu ce să facă într-o instituţie atît de mare şi de influentă.

Păcat că nu avem competenţa necesară pentru alte domenii importante. Iată, bunăoară, sunt ani de zile posturi vacante de măturător în Chişinău şi niciodată nu a existat o competiţie acerbă pentru ele. Probabil, nu ne pricepem să măturăm. În schimb, ştim cum să conducem o mare Companie publică. Cu certitudine, nu e vorba de tentaţia unui salariu mai mare. Pur şi simplu, noi nu putem mătura ca lumea, fapt oarecum regretabil de vreme ce şi aspectul străzilor e important pentru o societate.

Aşadar, aştept cu mare interes deznodămîntul concursului, un concurs adevărat, cu 24 de candidaţi comparabili ca valoare. Poate doar un mic regret mai am, acela că numărul candidaţilor nu a fost şi mai mare, că aria de selecţie a juriului nu e şi mai largă. Dar, în definitiv, e bine şi aşa! Se pot alege şase oameni buni şi din cei 24 de competitori!
XS
SM
MD
LG