Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



În Moldova au loc astăzi mai multe evenimente cu ocazia Zilei Internaționale a persoanelor cu dizabilități: de exemplu, o expoziție de fotografii la Ministerul Muncii și un târg caritabil de crăciun la Casa Guvernului.

Mişcarea Populară Antimafie, condusă de Sergiu Mocanu, invită la conferinţa de presă pe tema unei scheme frauduloase, pe care ar controla-o împreună Vlad Filat și Vlad Plahotniuc.

Potrivit unei declarații a șefului Parlamentului ucrainean, Vladimir Rybak, deputații ar putea discuta astăzi cererea demiterii guvernului, exprimată de aproape o săptămână de demonstranți în centrul Kievului.

În Germania membri ai camerei superioare a Parlamentului urmează să depună la Curtea Constituțională un nou proiect de scoatere în afara legii a partidului neo-nazist NDP (Partidul Național Democratic), motivând că este animat de aceleași principii și porniri ca partidul național-socialist al lui Adolf Hitler.

În China are loc procesul a trei activiști anti-corupție, care au fost arestați după ce au cerut ca oficialii chinezi să-și facă publice averile.

În insula indoneziană Bali începe reuniunea Organizației Mondiale a Comerțului – experții spun că dacă întâlnirea miniștrilor comerțului din lume se încheie cu un eșec, va fi sub semnul întrebării însuși viitorul organizației.

La Moscova urmează să se dea verdictul în procesul, lung de o lună, al fostului solist de balet Pavel Dmitricenko, acuzat că l-ar fi desfigurat cu acid pe directorul artistic al teatrului Bolșoi, Serghei Filin.
  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

Previous Next

XS
SM
MD
LG