Linkuri accesibilitate

La Kiev sunt judecaţi mai mulţi protestatari


La Kiev sunt judecaţi mai mulţi studenţi care au fost reţinuţi de poliţie şi trupele speciale în timpul protestelor antiguvernamentale de duminică. Potrivit corespondentului Europei Libere în capitala Ucrainei, ministerul de interne a pornit 11 dosare pentru acapararea ilegală a clădirilor administrative, dezordini în masă şi atentat la viaţa reprezentanţilor forţelor de ordine.

Primul vicepremier Serghei Arbuzov a declarat la şedinţa extraordinară a Radei supreme să „guvernul nu s-a speriat, este gata să lucreze şi mai departe, chiar şi în asemenea condiţii dificile şi nu-şi va depune demisia de bunăvoie”.

Opoziţia parlamentară a cerut Radei supreme să examineze, marţi, 3 decembrie, moţiunea de cenzură pentru demisia guvernului Nicolai Azarov. Deputaţii opoziţiei cer şi tragerea la răspundere penală a ministrului de interne Vitali Zaharcenko pentru ceeaq ce au numit „măcelul sângeros” din dimineaţa zilei de 30 noiembrie, când trupele speciale au distrus orăşelul de corturi al protestatarilor din Piaţa Independenţei.

Astăzi ministerul ucrainean de interne a anunţat că va spori numărul trupelor speciale în Kiev pentru menţinerea ordinii publice.

Acţiunile de protest de la Kiev continuă atât în Piaţa Independenţei, cât şi în faţa guvernului. Manifestanţii controlează clădirile administraţiei municipale şi a sindicatelor. Se relatează că protestatarii i-ar fi alungat din primăria municipală pe câţiva deputaţi ai partidului de guvernare.

Protestele continuă şi în mai multe oraşe ale ţării. Opoziţia a anunţat grevă naţională.

Se relatează că în Zaporojie apriximativ 100 de manifestanţi au blocat intrarea în clădirea administraţiei orăşeneşti, cerând demisia primarului local şi a guvernului Ucrainei.

Protestatarii ucrainieni asediază clădirea guvernului
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:47 0:00
XS
SM
MD
LG