Linkuri accesibilitate

Valentina Ursu la Vilnius
Valentina Ursu la Vilnius

LIVE BLOG. Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius

Urmăriţi în direct reuniunea la vârf din capitala Lituaniei, de unde relatează corespondenta Europei Libere Valentina Ursu.

21:05 31.10.2014

alegeri

Ponta
Ponta

15:03 29.11.2013
Într-un interviu cu Europa Liberă, şefa diplomaţiei Republicii Moldova, Natalia Gherman, a declarat că negocierile cu UE nu au fost uşoare, dar partenerii (RM şi UE) au avut încredere unul în altul. Aşa cum spune Natalia Gherman, greul abia începe pentru că autorităţile trebuie să livreze rezultate de pe urma implementării reformelor: în primul rând, lupta cu corupţia, crearea unui mediu prietenos pentru investitori şi, respectiv, îmbunătăţirea traiului pentru cetăţeni.

Solicitată de spună dacă Moldova poate fi pe placul şi al Vestului şi pe placul Estului, Natalia Gherman a declarat: „Contează să ştim ce vrem noi şi ce viitor putem oferi Republicii Moldova, iar acesta este, indiscutabil, ireversibilul drum european.”

La întrebarea de ce în declaraţia finală nu s-a făcut referire la conflictele îngheţate din ţările Parteneriatului Estic, ministrul moldovean de externe a afirmat că nu ar fi fost o problemă ca diferendul transnistrean să se regăsească într-un alineat în declaraţia finală, ci mai degrabă alte conflicte din ţările ce se află în imediata apropiere a Rusiei.

Natalia Gherman
Natalia Gherman

14:26 29.11.2013
Răspunzând la o întrebare despre posibile presiuni asupra Moldovei din partea Rusiei, Iurie Leancă a spus că guvernul a făcut şi face tot ce îi stă în puteri pentru a avea o relaţie bună cu Rusia şi speră că aceasta va fi caracterizată şi în viitor de maturitate şi constructivism. "Obiectivul integrării europene serveşte nu doar intereselor RM, ci şi stabilităţii regionale, este în interesul şi celor din Vest, şi celor din Est", a spus Iurie Leancă.
14:24 29.11.2013
Referitor la Transnistria, premierul a spus că Chişinăul va continua să discute cu Tiraspolul şi să-l convingă că Zona de Liber Schimb cu Uniunea Europeană este benefică şi pentru agenţii economici din stânga Nistrului.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG