Linkuri accesibilitate

Relațiile cu MERODIT și PANOFRAT


Momentul decisiv al istoriei a fost era sovietică, îndrăgostită de prescurtări și acronime lipite de o puzderie de instituții de stat. GULAG, GOSPLAN, dar și AGITPROP sunt binecunoscute.



Multe acronime au ajuns cuvinte de sine stătătoare. Acronimul e un cuvînt format din începutul sau din inițialele altor cuvinte. De pildă, NASA. Iar NASA a ajuns să însemne locul de unde au lansat americanii rachete dcosmice. Nimeni nu se mai gîndește că NASA vine de la inițialele în engleză ale Administrației Naționale Spațiale și Aeronautice.

Istoria acronimelor e interesantă. Momentul decisiv a fost era sovietică, îndrăgostită de prescurtări și acronime lipite de o puzderie de instituții de stat. GULAG, GOSPLAN dar și AGITPROP sunt binecunoscute. Lucrurile au evoluat.

Acronimele au devenit un soi de obligație și nenumărate organizații sau instituții au făcut eforturi dramatice pentru a născoci denumiri de acest gen. Acronimul a început să fie garanția seriozității și importanței.

În Parlamentul European, comisiile de lucru poartă nume născute din mari contorsiuni lingvistice: AFET e comisia de externe, REGI - de dezvoltate regională, iar INTA de comerț internațional. Statele din sud-estul Asiei s-au așezat la umbra firmei pe care scrie ASEAN. Mai avem, printre altele, un MERCOSUR, legat CUMVA de America de SUD dar și o CUCSA care e ceva cu studenții chinezi de la o universitate americană, ca și un FERCAG, care e despre contabilii care țin socoteala energiei din partea guvernului american. Nimeni nu mai e cineva fără un acronim. În consecință, vă urez să aveți parte de relații bune cu MERODIT și rele cu PANOFRAT. Ceva trebuie să se ascundă în spatele acestor inițiale.
Previous Next

XS
SM
MD
LG