Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Forumul „Moldova-România”; o nouă rundă de negocieri în format 5+2 la Bruxelles; preşedintele Estoniei în vizită la Chişinău.


François Leclercq, un arhitect de talie mondială, prezintă un seminar dedicat renovării și modernizării infrastructurii urbane, inclusiv a centrului istoric al municipiului Chișinău.

La Casa Guvernului se desfășoară conferinţa internaţională cu genericul „Securitatea Cibernetică în Republica Moldova: Provocări, Tendinţe şi Soluţii.”

În capitală are loc sesiunea Comisiei Interguvernamentale de Colaborare Economică între Republica Moldova şi România, iar Camera de Comerţ şi Industrie din Moldova tot astăzi Forumul „Moldova – România”.

Astăzi își începe vizita în Republica Moldova președintele Estoniei, Toomas Hendrik Ilves – vizita ar urma să dureze două zile.

Comisia Unificata de Control urmează sa se întrunească in ședință de lucru, pe fondul tensiunilor provocate în ultima vreme de intenția Chișinăului de a instala puncte de control al migrației pe Nistru.

La Bruxelles se desfășoară o nouă rundă de negocieri în format 5+2 pentru reglementarea transnistreană, delegațiile Chișinăului și Tiraspolului sunt conduse de Eugen Carpov și Nina Ștanski.

La Moscova își începe congresul al 14-lea partidul de guvernământ Rusia Unită, printre invitați se numără și președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

La Washington, șefa FMI, Christine Lagarde, va ține un discurs pe tema situației economiei globale.

Secretarul de stat al Statelor Unite, John Kerry și ministrul american al apărării Chuck Hagel vor avea discuții la Tokio cu omologii lor din Japonia.

La Tallin se va afla în vizită ministrul de externe al Ucrainei, Leonid Kojara, având pe agendă șansele țării sale de a parafa acordurile cu UE la apropiatul summit al Parteneriatului Estic de la Vilnius.
  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG