Linkuri accesibilitate

Progres în cazul scandalos al deputatului Valeriu Guma (Kommersant)


Când va fi făcut public Acordul de Asociere la UE? (Timpul)


„Adevărul” îl citează într-un articol pe premierul Iurie Leancă care a făcut declaraţii după reuniunea cu cei 28 de ambasadori ai Comitetului pentru Politică şi Securitate al UE. „Decizia lor de a ne sprijini cu şi mai multă intensitate este una evidentă. Sper că anul viitor, vom putea beneficia şi de mai multe proiecte, nu mă refer doar la partea financiară şi politică”, a declarat premierul citat de „Adevărul”.

„Kommersant.md” scrie că „în cazul scandalos al deputatului-democrat Valeriu Guma s-a produs un progres. Autorităţile moldovene au transmis reprezentanţei din România a Interpolului date despre locul aflării deputatului. /…/ Inspectoratul Naţional de Poliţie, împreună cu Ministerul Justiţiei şi Procuratura Generală au prezentat părţii române informaţiile corespunzătoare după ce dl Guma a fost anunţat în căutare internaţională”. „Acum se aşteaptă ca autorităţile României să ceară executarea pedepsei cu puşcăria pentru dl Guma pe teritoriul Moldovei”, scrie publicaţia.

„Planurile Guvernului moldovean de a institui un control migraţional la linia administrativă cu regiunea transnistreană at trezit un val de critici atât pe malul drept, cât şi pe cel stâng al Nistrului. Unii experţi şi politicieni au calificat intenţiile autorităţilor moldovene drept o încercare de a institui o frontieră plină faţă de malul stâng”, menţionează „Kommersant.md” care publică un articol explicativ semnat de vicepremierul pentru Reintegrare Eugen Carpov.

„Timpul” îl citează într-un articol pe preşedintele fracţiunii parlamentare a Partidului Liberal Democrat, Valeriu Streleţ , care a declarat la nişte dezbateri publice că „Acordul de Asociere cu UE, care include şi crearea Zonei de comerţ liber dintre Moldova şi Uniunea Europeană, va fi făcut public şi supus dezbaterilor abia după ce va fi parafat, ceea ce se preconizează că va avea loc la Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, pe 29 noiembrie”. „Vedem cu câtă osârdie opoziţia vrea să compromită acest acord, ne dăm seama cât tam-tam se va face dacă s-ar vedea un text care încă se negociază”, a precizat dl Streleţ.
XS
SM
MD
LG