Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



Președintele Nicolae Timofti și premierul Iurie Leancă se vor întâlni astăzi la Chișinău cu ambasadorii Comitetului politic şi de securitate al Uniunii Europene aflați în vizită.

Guvernul moldovean se va întruni în ședința săptămânală la Chișinău.

Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova lansează o campanie națională de informare a populației despre drepturile angajaților, înainte de Ziua Mondială a Muncii Decente, marcată la 7 octombrie.

Ministrul ucrainean de externe, Leonid Kojara vizitează astăzi Riga, unde se va întâlni cu premierul leton Valdis Dombrovskis și președinta Parlamentului, Solvita Aboltina.

La Roma, Parlamentul italian urmează să supună votului o moțiune de încredere în guvern înaintată de premierul Enrico Letta, după ce cinci miniștri din partidul fostului premier Silvio Berlusconi au demisionat sâmbătă. Premierul Letta a spus atunci că Berlusconi, condamnat pentru fraudă, a făcut un gest „nebunesc” pentru a-și acoperi afacerile personale.

La Frankfurt se reunește Consiliul Guvernator al Băncii Centrale Europene pe fundalul semnalelor că Banca ar dori o ușoară depreciere a monedei unice europene.

Organizația Greenpeace se așteaptă că unii dintre activiștii săi, cetățeni din 18 țări, să fie puși sub acuzare la Murmansk, în legătură cu protestul lor de luna trecută față de exploatarea petrolului arctic.

Secretarul de stat american John Kerry și ministrul american al Apărării, Chuck Hagel urmează să ajungă astăzi la Tokio pentru lucrările Comitetului consultativ de securitate americano-nipon.
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

Previous Next

XS
SM
MD
LG