Linkuri accesibilitate

ULTIMA ORĂ: Acces neîngrădit pe piața UE pentru vinurile moldovene


Măsura vine ca răspuns la recenta decizie a Rusiei de a interzice importurile de băuturi alcoolice din republica Moldova


Comisia Europeană propune deschiderea completă a pieței Uniunii Europene pentru importurile de vinuri din Republica Moldova, înainte de intrarea în vigoare a Acordului de Asociere între UE și Republica Moldova și a Acordului privind Zona de liber schimb aprofundată şi cuprinzătoare (DCFTA), ca o măsură pentru a compensa dificultățile cu care Republica Moldova se confruntă în exportul vinurilor pe unele dintre piețele sale tradiționale.

Măsura vine ca răspuns la recenta decizie a Rusiei de a interzice importurile de băuturi alcoolice din republica Moldova.

„Piața Uniunii Europene este o alternativă durabilă și un pol de stabilitate viabil pentru sectorul vinicol moldovean. Deschiderea completă a pieței Uniunii Europene pentru vinurile din Republica Moldova, într-un moment în care agricultorii moldoveni sunt în dificultate, demonstrează că Uniunea Europeană nu este numai un proiect de integrare economică, ci și un spațiu al solidarității.”, a declarat Dacian Cioloș, comisar european pentru agricultură și dezvoltare rurală.

Vom reveni cu amănunte.
  • 16x9 Image

    Dan Alexe

    Dan Alexe, corespondentul Europei Libere la Bruxelles, poliglot, eseist, romancier și realizator de filme documentare. 

XS
SM
MD
LG