Linkuri accesibilitate

Agenda zilei


Vicepremierul Valeriu Lazăr la Bruxelles, sindicatele au anunțat grevă generală în Grecia, Adunarea Generală a ONU

Preşedintele Parlamentului Igor Corman se întâlnește cu ambasadorul României în Moldova, Marius Lazurcă.

Vicepremierul Valeriu Lazăr pleacă astăzi la Bruxelles, unde are programată printre altele o întâlnire cu comisarul european al energiei, Guenther Oettinger.

Ministerul Sănătății invită la deschiderea dialogului de politici cu tematica „Strategiile de dezvoltare a asistenţei spitaliceşti.” La eveniment participă ministrul Sănătăţii Andrei Usatâi și specialistul superior în sănătate Banca Mondială Son-Nam Nguyen.

Curtea Constituțională examinează sesizarea deputatului Serghei Sârbu privind dizolvarea Parlamentului.

În Grecia sindicatele au anunțat pentru astăzi o grevă generală pe fondul continuării politicilor de austeritate cerute țării de creditorii externi.

Nava activiștilor ecologiști de la Greenpeace, Arctic Sunrise, urmează să ajungă astăzi sub escorta pazei de coastă rusești în portul Murmansk, după ce forțele speciale rusești au preluat controlul asupra navei în operațiunea de joia trecută.

La sediul din New York al Națiunilor Unite are loc pînă pe 4 octombrie dezbaterea Adunării Generale. În prima zi, mai precis în sesiunea de dimineață, urmează să ia cuvântul printre alții liderii Franței, Braziliei și Statelor Unite. În sesiunea de după-masă este așteptată alocuțiunea președintelui Iranului, Hassan Rouhani. Rândul Moldovei va veni joi, 26 septembrie.
  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG