Linkuri accesibilitate

„Patronii” Bibliotecii






Pe ușa de la intrare a bibliotecii de pe campus-ul nostru, multe dintre anunțurile adresate studenților încep cu următoarele: „Către Patronii Bibliotecii, ne scuzați pentru incomodități, dar dorim să vă creăm condiții cît mai bune pentru studii...” Un astfel de mesaj a stat atît timp cît au avut loc ceva reparații în cafeneaua bibliotecii de la primul etaj.

Trebuie să spun că am fost surprins să văd mulți studenți la bibliotecă chiar din prima zi de școală. Studenții aici studiază cu mare sîrg, iar ca să vă convingeți că în America se studiază „really hard”, atunci iată de exemplu ieri am ieșit din bibliotecă pe la ora 11 seara, dar acolo rămăseseră încă o mulțime de studenți, care nici nu dădeau semne că ar vrea să plece acasă.

Locul meu preferat de la bibliotecă este la etajul 3, care este și „Quiet zone”, adică zona unde nu ai voie să vorbești sau să faci gălăgie. Și nu, aici nu există o doamnă cu păr dalb, ca la etajul II din blocul 4 de la USM, care să tot vină pe la mese și să ne reamintească că nu avem voie să vorbim sau să facem gălăgie. Aici scrie clar pe perete și acest lucru este suficient pentru toți.

Biblioteca este echipată cu tot ce trebuie și într-adevăr sunt toate condițiile ca studenții să poată studia: în primul rînd clădirea de 3 etaje este air-condiționată, are o mică bucătărie la primul etaj, unde se află și un rezervor cu apă potabilă filtrată, sală de calculatoare şi multe rafturi de cărți.

Îmi place în mod special accesul la rafturile lungi şi pline cu cărți, care nu sunt ascunse prin subsoluri ca la USM și dacă ai plăcerea poți să mergi să răsfoiești orice carte vrei, pe care fie o pui înapoi la loc ori o lași pe masă și cineva din lucrătorii bibliotecii o vor duce înapoi. La etajul 3 există o secțiune specială unde poți găsi edițiile cele mai recente ale prestigioaselor jurnale științifice. În fine, atunci cînd te afli aici simți că într-adevărat ar fi păcat să nu înveţi.
XS
SM
MD
LG