Linkuri accesibilitate

Agenda zilei


Jean-Claude Mignon reşedintele APCE la Chișinău, a 68-a sesiune a Adunării Generale ONU, ministrul de externe francez Laurent Fabius la Moscova



Jean-Claude Mignon, preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei va face o nouă vizită în Republica Moldova între 17 şi 19 septembrie, când o să viziteze şi malul stâng al Nistrului. Mignon va avea întrevederi cu Preşedintele parlamentului Igor Corman, cu preşedintele Moldovei Nicolae Timofti, cu premierul Iurie Leancă şi cu vicepremierul pentru reintegrare Eugen Carpov.

*

Comisia cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media organizează audieri publice privind modul în care Codul audiovizualului ar putea garanta transparenţa proprietăţii mass-media.

*

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Creaţiei Intelectuale organizează o conferinţă de presă despre „haosul pe piaţa drepturilor de autor” şi indiferenţa guvernanţilor.

*

La New York începe a 68-a sesiune a Adunării Generale ONU.

*

Ministrul de externe francez Laurent Fabius este aşteptat la Moscova pentru discuţii cu omologul său rus Serghei lavrov – discuţii care vor sta sub semnul crizei din Siria, mai ales după compromisul propus de Rusia şi Statele Unite privind neutralizarea arsenalului chimic sirian.

*

Premierul Greciei Antonis Samaras va fi la Bruxelles pentru noi discuţii legate de creditele de care are nevoie ţara sa pentru a ieşi din lunga criză a datoriilor.
  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

XS
SM
MD
LG