Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



Astazi la Chisinau isi vor spune părerea despre embargoul impus vinurilor moldovenesti de Rusia si antreprenorii, intr-o conferinta de presa.

Partidul comunistilor, aflat în opozitie organizeaza ceea ce numeste „audieri deschise” la Parlament pe tema Băncii de Economii, a concesionării aeroportului international Chisinau si a privatizarilor ce urmeaza sa se mai faca…

Ministerul Educaţiei lanseaza proiectul Strategia educatiei 2020, la care va participa si ministra invatamintului Maia Sandu.

Astazi se incheie vizita la Chişinău a raportorului special al ONU, Magdalena Sepulveda, care isi va prezenta intr-o conferinta de presa concluziile vizitei sale in Moldova.

Pe plan international, atentia desigur că va fi indreptata spre Geneva si spre convorbirile care au loc acolo intre ministrii de externe american si rus si echipele lor de exoperti, pe tema armelor chimice siriene si a propunerii Moscovei de a trece acest arsenal sub supraveghere internationala, o propunere privita cu scepticism atît de Washington, cît si de mai multe tari din Orientul Mijlociu.

La Erevan, comisarul pentru extindere si politica vecinătatii al Uniunii Europene, Stefan Füle, se va intilni cu ministrii de externe, sau reprezentatii lor din cele șase tari ale Partaneriatului estic, pentru o discutie neoficiala.

Sefa diplomatiei georgiene Maia Panjikidze se va afla astazi la Berna, in Elveţia.

Ucraina va semna la Amsterdam un contract pentru exploatarea gazelor de şist cu compania olandeza Shell.

Ministrii de finante din tarile Uniunii Europene se intilnesc la Vilnius

La Budapesta are lor conferinta Comitetului militar al Aliantei Nord Atlantice.
Previous Next

XS
SM
MD
LG