Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



Din evenimentele anunţate ale zilei de astazi in Moldova, reţinem întilnirea pe care o va preşedintele Parlamentului, Igor Corman, cu reperzentantul permanent al Fondului Monetar Internaţional, Armine Haciatrian.

La prinz, Amnesty International Moldova si organizaţiile Genderdoc M, Hyde Park si Coaliţia antidiscriminare organizeaza o acţiune de protest in faşa ambasadei Rusiei la Chişinoul împotriva legilor discriminatorii şi care incalca drepturile minorităţilor sexuale din Rusia.

Vor continua si astazi pregatirile pentru vizita patriarhului Kiril al Rusiei, vizita ce va avea loc la Chisinau miine si poimiine. Tot duminica Patriarhul Rusiei va merge si in regiounea transnistreana.

Pe plan internaţional, astazi se incheie reuniunea de doua zile de la Sankt Petersburg a ţărilor din grupul 20, iar preşedintele Statelor Unite, Barack Obama are prevazută o întîlnire cu activisti pentru respectarea drepturilor omului din Rusia. Vor avea loc şi intrevederi bilaterale intre liderii ţărilor participante.

Consiliul Europei va revedea astazi rapoartele consliului în legatura cu Moldova, Rusia, Georgia si Bosnia Hertegovina.

Ministrii afaceriloer externe din ţările Uniunii Europene se vor intilni neoficial la Vilnius, astazi si mîine.

De la Sankt Petersburg, de la reuniunea G 20, preşedintele Chinei comuniste îşi va continua vizita în ţări ale Asiei Centrale, fiind la acest sfîrşit de saptamina la Astana, in Kazahstan.
Previous Next

XS
SM
MD
LG