Linkuri accesibilitate

Săptămînă diplomatică încărcată la Chișinău


Luni, vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, îşi începe vizita de două zile în Moldova. Demnitarul va fi primit de premierul Iurie Leancă. Rogozin va merge şi în stânga Nistrului, unde va pune piatra de temelie a unui spital, care va fi construit din banii Rusiei.

Tot luni soseşte la Chişinău preşedintele Parlamentului suedez, Per Westerberg. Demnitarul se va întâlni cu omologul său Igor Corman şi cu alţi lideri ai Parlamentului moldovean, și va purta discuții separate cu președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, prim-ministrul Iurie Leancă, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman. Corman și Westerberg vor participa la o conferinţă comună de presă.

Parlamentul suedez a lansat anul trecut un program special de coopereare cu legislativul de la Chișinîu în vederea consolidării democraţiei parlamentare. Alături de Polonia, Suedia a fost iniţiatoarea programului de parteneriat estic al Uniunii Europene.

Patriarhul Kiril al Rusiei este şi el aşteptat în vizită, la sfârşitul acestei săptămâni. Kiril vine pentru a marca 200 de ani de la înfiinţarea eparhiei Chişinău. Cu această ocazie se va întâlni cu oficiali de pe ambele maluri ale Nistrului.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG