Linkuri accesibilitate

Ministrul Vasile Bumacov spune că Acordul de liber schimb cu UE conţine măsuri temporare de protecţie a agriculturii


Acordul de liber schimb cu Uniunea Europeană conţine o serie de previziuni pentru protejarea temporară a agriculturii, dar aceste măsuri nu pot fi menţinute la infinit, a declarat ministrul agriculturii, Vasile Bumacov, într-un interviu cu Europa Liberă. Fără a face precizări, Bumacov a declarat că acordul de liber schimb (al cărui conţinut nu a fost încă făcut public) „conţine tot ce am considerat şi am fost capabili să negociem pentru a apăra producătorii în aceasta perioadă de tranziţie”.

Ministrul agriculturii a mai declarat că vor fi reglementate importurile anumitor produse pentru a proteja „produse strategice” din Republica Moldova, de asemenea, pentru anumite domenii au fost negociaţi „termeni de tranziţie de 7-10 ani” .

Dar, a subliniat ministrul agriculturii, „până la urmă, cel mai important este necesar să atragem fonduri europene pentru a moderniza producţia locală.”

Mai mult, Vasile Bumacov este de părere că „discuţiile acestea în privinţa problemelor care aşteaptă agricultura în caz de integrare europeană fac parte mai mult din acea campanie masivă de intimidare a Republicii Moldova.”

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG