Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



Într-o zi fără evenimente importante anunțate pe scena politică de la Chișinău, președintele Parlamentului, Igor Corman, își continuă vizita în capitala Lituaniei, Vilnius, unde va avea loc la toamnă summitul european al ”Parteneriatului estic”.

La Cimișlia este organizat un seminar specializat pentru primari şi contabili, dedicat formării şi gestionării bugetelor locale după sistemul de finanţare prevăzut de noua redacţie a Legii privind finanţele publice locale.

Cehii și slovacii marchează astăzi împlinirea a 45 de ani de la invazia trupelor pactului de la Varșovia, care a pus capăt reformelor din cadrul „Primăverii de la Praga”, inițiate de aripa liberală a partidului comunist. Ocupația care a urmat a fost însoțită de un așa-numit proces de normalizare, de natură neo-stalinistă, care a pus capăt oricăror speranțe de progres în direcția democrației până la revoluția din anul 1989.

Miniștrii de externe din UE se vor întâlni la Bruxelles la o ședință de urgență pentru a discuta situația din Egipt, unde în ultima săptămână și-au pierdut viețile în ciocnirile dintre demonstranții islamiști și forțele de ordine aproape 900 de oameni.

În Extremul Orient, o delegație parlamentară japoneză va începe o vizită la Seul cu scopul declarat de îmbunătățire a relațiilor cu legislativul sud-coreean, pe fondul disputei privind interpretarea istoriei celui de-al doilea război mondial.
  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

Previous Next

XS
SM
MD
LG