Linkuri accesibilitate

Atleta rusă Elena Isinbaieva a revenit asupra declarațiilor homofobe spunând că este împotriva discriminării pe baza orientării sexuale


Atleta rusă Elena Isinbaieva a revenit astăzi asupra declarațiilor homofobe făcute ieri spunând că este împotriva discriminării pe baza orientării sexuale. Isinbaieva a stârnit joi proteste internaționale spunând că sprijină legislația anti-gay a țării sale, că în Rusia doar relațiile între persoane de sex opus sunt „normale” și că atletele suedeze care și-au exprimat la Moscova solidaritatea cu comunitatea LGBT au dat dovadă de lipsă de respect pentru țara-gazdă a Campionatului Mondial. Într-o declarație circulată astăzi de organizatorii competiției, multipla campioană la săritura cu prăjina spune că ieri a fost poate greșit înțeleasă, pentru că engleza nu este limba ei maternă.
După declarațiile de ieri ale Isinbaievei, alergătorul american Nick Symmonds a spus că este șocant să auzi din gura unei sportive atât de „educate” și „umblate prin lume” asemenea opinii retrograde. Legendarul sprinter american Michael Johnson a spus că Isinbaieva este înconjurată de un grup de ruși foarte influenți care-i încurajează opiniile „greșite”. Heptatlonista britanică Louise Hazel a spus că ar fi datoria Comitetului Internațional Olimpic să reconsidere rolul de „ambasadoare olimpică pentru tineret” deținut de Isinbaieva. Iar Nikolai Alexeiev, cunoscutul activist rus pentru drepturile LGBT, a spus că Isinbaieva e o mare atletă pe care până ieri o credea mai inteligentă.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG