Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



Din agenda zilei in Moldova se anunţă o întilnire între preşedintele Parlamentului Igor Corman si ambasadorul Germaniei, Mattias Meyer.

In Scuarul Catedralei, din centrul Chisinaului, Academia Naţionala de Sah şi programul finanţat de Uniunea Europeana pentru întarirea încrederii între cele doua maluri ale Nistrului vor organiza lectii publice de şah tinute de primii 20 de profesori calificati de şah pentru a invata şahul în scolile din Moldova si regiunea transnistreană.

La Bălţi va începe un tirg de vara, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie. Tirgul va fi deschis pina duminică.

Din agenda internaţionala, desigur ca atenţia va fi şi astazi concentrată asupra situaţiei din Egipt, după violenţele de miercuri si dupa reactiile internaţionale dure fata de ele. Numarul morţilor este in creştere, ca si criticile impotriva modului in care autorităţile au abordat protestele non stop organizate de susţinătorii preşedintelui alungat de la putere, islamistul Mohamed Morsi.

La Praga are loc astazi o dezbatere despre legislaţia rusă de discriminare a minorităţilor sexuale.

La Sarajevo începe Festivalul international al filmului, care se va incheia pe 24 august. In cadrul festivalului are loc, ca si la Berlin, o tabara a tinerilor talentaţi, un tirg pentru producatori, in care cineştii isi prezinta proiectele in lucru in speranţa obţinerii de finanţări din partea producatorilor internaţionali. La Talent Campus va fi prezenta si Moldova. Iar in cadrul festivalului va fi aniversat regizorul român Cristi Puiu.

La sfirsitul saptaminii, in Germania, partidul Social Democrat va aniversa 150 de ani de existență.
Previous Next

XS
SM
MD
LG