Linkuri accesibilitate

Înțelegerea Monica Macovei - Vasile Blaga este un blat (Evenimentul zilei)


Romania - press newsstand, Mar2009
Romania - press newsstand, Mar2009

Radu Zlati: USL nu are șanse să reziste în forma actuală dincolo de această toamnă (Ziare.com)




Doua nume grele din Partidul Democrat Liberal nu vor mai trece la Partidul Miscarea Populara, cea mai noua constructie politica a dreptei, ci par sa se fi inteles cu liderul PDL Vasile Blaga.

Este vorba despre europarlamentarul Monica Macovei si despre deputatul Elena Udrea.

In legatura cu Monica Macovei, anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al PDL Adriana Saftoiu, care a declarat ca Monica Macovei si Teodor Stolojan se vor afla pe primele locuri in lista candidatilor dmeocrat liberali la viitoarele alegeri europarlamentare.

„După ce a acuzat echipa Blaga că nu a organizat corect alegerile din PDL și după ce obișnuia să fie unul dintre cei mai duri critici ai săi, (era greu de crezut ca) Macovei va schimba taberele cu atâta repeziciune. Se pare că m-am înșelat...”, scrie in „Evenimentul zilei” Dan Andronic.

El citeaza una dintre frazele rostite de Macovei la ultimul congres al partidului: „Trebuie să redevenim partidul oamenilor onești, care nu fac blaturi”, spunea Macovei.

Ei bine, scrie acum Dan Andronic, „înțelegerea Macovei - Blaga este tocmai un blat”.

Un alt articol din „Evenimentul zilei”, semnat de Eliza Cristea, relateaza despre intelegerea la care a ajuns Elena Udrea cu liderul PDL, dar o face absolut neutru, alaturand declaratii ale celor doi.

In timp ce Blaga mentioneaza doar satisfactia ca discutia lamuritoare a fost purtata in interiorul partidului, Elena Udrea transmite cumva peste capul lui Vasile Blaga un mesaj de unitate a dreptei.

„Voi rămâne în continuare membru PDL, activ si loial partidului. Dar cred ca nu putem fi împotriva preşedintelui şi a Mişcării Populare, măcar şi din calcul politic pragmatic. Soluţia este un singur proiect politic, în care să se regăseasca toate formaţiunile de centru dreapta, care nu se poate face fără implicarea şi suportul lui Traian Băsescu“, a declarat Elena Udrea pentru „Adevărul“, citata acum in „Evenimentul zilei”.

Site-ul Ziare.com difuzeaza opinia unui parlamentar liberal, Radu Zlati, formulata pe blogul personal: Uniunea Social Liberala nu are sanse sa reziste in forma actuala dincolo de aceasta toamna.

Principala primejdie o reprezinta actuala lege a incompatibilitatilor, care-i ameninta in masa pe alesii locali. Ei sunt insa chiar osatura puterii.

„Fara acestia, fara influenta lor la nivelul direct, cel al contactului cu alegatorul de pe strada, (...) USL nu va mai fi decat un colos cu picioare de lut, o cochilie lipsita de continut”, scrie Radu Zlati care se refera la vastele investigatii ale Agentiei National de Integritate.

Premierul Victor Ponta tocmai s-a sesizat si el asupra pericolului. Jumatate dintre primarii si consilierii din Romania au fost declarati deja incompatibili si au procese in instanta.

„Trebuie gasita o solutie, a spus Ponta, nu pot sa spun ca jumatate dintre primarii României o sa fie declarati incompatibili. Si ce facem? Facem alegeri in toata tara? Nu cred ca e o idee buna".

Se stie deja ca liberalii preseaza deja pentru o modificare a legislatiei privind incompatibilitatile, pe care, iata, se pare ca este gata sa o imbratiseze si social-democratul Victor Ponta. Fireste, dupa intoarcerea din vacanta.
XS
SM
MD
LG