Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



Este vară, vacanţă şi pentru moment se anunţă puţine evenimente: La baza militară de instruire Bulboaca are loc etapa finală a jocurilor militar-sportive „Pe meleagurile natale”. La competiţie participă 12 echipe de recruţi din 12 centre militare teritoriale.

Uniunea Artiştilor Plastici vă invită la Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi” la vernisajul „Tabere de creaţie. Conlucrări internaţionale ale plasticienilor".

Ceva mai agitată se anunță ziua internatională:

În Zimbabwe au loc alegeri prezidenţiale şi întrebarea estre dacă vor putea aduce o doză de linişte şi stabilitate: în cursă se află premierul, Morgan Tsvangirai şi preşedintele Robert Mugabe, aflaţi într-o dificilă coabitare din 2008.

În Camera Reprezentanţilor, la Washington, se vor vota noi sancţiuni împotriva Iranului în timp ce Comisia de politică externă va analiza evoluţia crizei din Siria.

Iar joi, pe 1 august, începe săptămâna mondială a „alăptatului” - marcată în 120 de ţări din lume. O mişcarea lansată la începutul anilor '90, sprijinită de UNICEF şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi care are ca scop să ofere mamelor şansa de a alăpta primele şase luni, după naştere, fără teama de a-şi pierde locul de muncă sau de a suferi alte neplăceri.
  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

Previous Next

XS
SM
MD
LG