Linkuri accesibilitate

Schimb de locuință


Soluția e aerul condiționat fără emisii și, mai ales, fără aere de jurnaliști binefăcători.




Se poate trăi fără aer condiționat? Se poate trăi supravițui. Nu e clar de ce trebuie să ne punem astfel de întrebări. Au pus-o, totuși, cîteva mari ziare americane și englezești. Și tot ele au răspuns „da”, publicînd totdată sugestii de înlocuire: fie statul la umbră, fie îmbrăcatul ușor, fie alte prostii prezentate ca noutăți de ultimă oră. Întrebarea s-a născut firește din grija pentru sănătatea naturii. Evident, nu din grija pentru sănătatea omului, o făptură tot mai vinovată și neînsemantă în ochii ecologiștilor.

De aici și ideea după care un ziar își poate pune întrebări în numele și spre binele celorlalți. De cel puțin 50 de ani, aerul condiționat a devenit un bun popular sau aproape popular. Ce nu știu mulți ecologiști e că aerul condiționat ajută oameni care sufereau pînă acum în apartamente standard din materiale standard care se transformă vara în cuptoare. Emit instalțiile de aer condiționat ceva periculos? Poate. Dar soluția nu e sfatul cu statul la umbră.

Soluția e aerul condiționat fără emisii și, mai ales, fără aere de jurnaliști binefăcători. Ca de obicei, cea mai bună replică e o invitație la schimbat locurile. Cei ce mor de grija mediului ambiant sînt invitați să locuiască o săptămînă de august într-un apartament de bloc natural, fără aer condiționat, din București sau Chișinău. După care pot continua să scrie din biroul redacției. De notat că nu s-a pomenit redacție fără aer condiționat.
Previous Next

XS
SM
MD
LG