Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



La Chişinău este aşteptat astăzi în vizită preşedintele României, Traian Băsescu. În afară de întrevederile cu demnitarii şi o conferinţă de presă cu preşedintele moldovean, Traian Băsescu va depune flori la monumentul lui Ştefan cel Mare, va avea o întâlnire cu reprezentanţi ai societăţii civile şi ai clerului ortodox din Republica Moldova.

La Viena, se încheie astăzi o nouă rundă de negocieri în formatul 5+2 pe tema conflictului transnistrean, care a început marţi. Este prima asemenea întâlnire de la tensionarea relaţiilor dintre Chişinău şi Tiraspol din cauza intenţiei guvernului moldovean de a controla migraţia la Nistru şi a legii transnistrene despre „frontiera de stat”.

Un fost vicepreşedinte al Curţii de Conturi, Tudor Şoitu, care şi-a pierdut funcţia recent, spune că va da publicităţii astăzi la Chişinău presupuse încălcări în activitatea instituţiei şi o presupusă tăinuire a informaţiei de la reviziile din sectorul termo-energetic.

La Grosseto, în Italia, se reia astăzi procesul lui Francesco Schettino, căpitanul navei de croazieră italiene Costa Concordia care a naufragiat anul trecut, făcând 32 de victime. Căpitanul despre care presa a scris că ar fi luat cina pe vas cu o angajată moldoveană, în seara naufragiului din ianuarie 2012 este judecat pentru omucidere şi abandonarea navei.

Comisarul european pentru extindere şi politica vecinătăţii, Štefan Füle se află astăzi în vizită la Belgrad, în Serbia.

În lume este marcată astăzi Ziua pentru Justiţie Internaţională, care a fost instituită de ONU pentru a comemora adoptarea tratatului fondator al Tribunalului Penal Internaţional.
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

Previous Next

XS
SM
MD
LG