Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



Ministra Educaţiei, Maia Sandu şi ministrul Apărării, Vitalie Marinuţă sunt aşteptaţi astăzi în Parlamentul de la Chişinău, unde vor fi dezbătute moţiunile opoziţiei comuniste care le cer demisia pe motiv de incompetenţă.

Chişinăul găzduieşte astăzi o conferinţă despere colaborarea Republicii Moldova cu Uniunea Europeană şi NATO în domeniul securităţii. Vor lua parte între alţii, asistentul secretarului general al NATO, Gabor Iklody, ambasadorul european la Chişinău şi spicherul moldovean, Igor Corman.

Ministrul român de externe Titus Corlăţean îşi încheia astăzi vizita la Moscova, o rară vizită a unui ministru de externe al României în Rusia.

Tot la Moscova, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov se întâlneşte cu omologul său belorus, Vladimir Makei.

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, se întâlneşte la Bruxelles cu premierul Greciei, Antonis Samaras.

Comisarul european pentru extindere şi politica vecinătăţii, Štefan Füle îşi încheie astăzi o vizită de două zile în Armenia, menită să pregătească summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius, unde Armenia urmează să parafeze acordurile de asociere şi liber schimb cu Uniunea Europeană.

Şefa politicii externe şi de securitate europene, Catherine Ashton poartă convorbiri astăzi la Priştina cu liderii kosovari pe tema îmbunătăţirii relaţiilor cu Serbia şi a paşilor următori către integrarea europeană.

Adjuncta secretarului de stat american Anne C. Richard se va afla astăzi în vizită la Sarajevo, în Bosnia Herţegovina, unde va rosti un discurs despre lecţiile războaielor balcanice înaintea aniversării de joi a masacrului de la Srebrenica.
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

Previous Next

XS
SM
MD
LG