Linkuri accesibilitate

„Pământ pentru comunişti, oficiu pentru liberali” (kommersant.md)


Premiera la festivalul de la Karlovy-Vary a filmului „La limita de jos a cerului”, în regia lui Igor Cobileanski (Adevărul).



Adevărul scrie „Surpriză: Eventis revine pe piaţa telefoniei mobile”, cu referire la recenta achiziţionare de către o companie locală a activelor defunctului operator de telefonie mobilă, intrat în faliment acum trei ani. Reprezentanţii Guvernului constată că tranzacţia ar fi avut loc cu încălcări, fapt care ar putea perturba piaţa locală de telefonie mobilă. „Telefonie mobilă sau spălare de bani?”, se mai întreabă ziarul, care aminteşte că în 2010, Procuratura Generală ar fi prezentat date conform cărora datoriile Eventis însumau 940 milioane de lei, proprietarii companiei fiind acuzaţi şi de spălare de bani. Ulterior, ancheta a fost însă suspendată.

Pământ pentru comunişti, oficiu pentru liberali” titrează kommersant.md şi oferă detalii despre votarea „consolidată” de către comunişti şi liberali în Consiliul municipal a transmiterii în folosinţă cu o posibilă perspectivă de privatizare a unui teren şi a unei clădiri din centrul Chişinăului. Experţii în afaceri imobiliare califică tranzacţia drept „furt ziua în amiaza mare” şi remarcă faptul că tranzacţia ar fi avut loc fără licitaţie, aşa cum prevede legea şi trădează un conflict de interese cu implicarea primarului Dorin Chirtoacă, cel care şi-ar fi „ajutat” partidul din care face parte să obţină un sediu în centru.

Din Timpul, aflăm că administraţia Grădinii Zoologice din Chişinău are „planuri mari” – în următorii cinci ani, instituţia ar urma să fie reamenajată, astfel ca: „Locul va fi transformat într-o zonă de agrement cu lac, terase și flori. Aici vor fi expuse animale exotice precum antilope, girafe și canguri.” Banii, circa 5 milioane euro, ar urma să vină din partea autorităţilor locale şi a sponsorilor.

Pe pagina electronică a ziarului Adevărul, găsim o informaţie despre premiera la festivalul de la Karlovy-Vary a filmului „La limita de jos a cerului”, în regia lui Igor Cobileanski.



Articolul conţine şi un link către o recenzie a filmului făcută de o importantă revistă americană – The Hollywood Reporter, iar pentru cei care vor să vadă imagini din film – un trailer.
XS
SM
MD
LG