Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a anunţat pentru astăzi o conferinţă de presă la Chişinău pentru a elucida cazurile de infectare cu antrax. Presa a scris că zeci de oameni s-au îmbolnăvit în satul Vădeni din raionul Soroca după consumarea cărnii de vită.

Parlamentul de la Chişinău se reuneşte astăzi într-o nouă şedinţă plenară.

Viceministrul rus de externe Grigori Karasin va călători la Tiraspol, în cea de a doua zi a unei vizite în Republica Moldova.

Centrul GenderDoc-M a anunţat o demonstraţie în faţa ambasadei Rusiei la Chişinău în semn de protest împotriva unor legi recente care măresc amenzile în Rusia pentru aşa numita propagandă homosexulă printre minori şi insultarea sentimentelor religioase.

China se va alătura astăzi Rusiei, în Marea Japoniei, la primele sale exerciţii navale pe care le desfăşoară în comun cu o altă putere. Exerciţiile care vor dura o săptămână sunt un semn al îmbunătăţirii relaţiilor între foştii inamici din perioada Războiului Rece.

Armenia sărbătoreşte astăzi Ziua Constituţiei.

Noul premier pakistanez, Nawaz Sharif, se află într-o primă vizită peste hotare, în China.
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

Previous Next

XS
SM
MD
LG