Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



La Chișinău, la prînz, va avea loc o şedinţă a Biroului Permanent al Parlamentului, urmata de o conferinta de presa.

Astazi este Ziua Mondiala pentru Susţinerea Victimelor Torturii, iar Amnesty International Moldova organizeaza o acţiune publică la Chisinau intitulata „Sa rupem lanțurile torturii”, menită să protesteze faţă de conditiile de detenţie din penitenciarele din Moldova.

O delegaţie a Parlamentului de la Chisinau participa intreaga saptămina la sesiunea de vara a adunarii parlamentare a Consiliului Europei de la Strasbourg.

Pe plan international, preşedintele Statelor Unite, Barack, Obama se afla in turneul sau african, vizitind in aceasta saptamina Senegalul, Africa de Sud si Tanzania.

La Bruxelles au loc doua evenimente legate de evolutiile din Balcanii de vest: premierul sirb Ivica Dacic se va afla din nou la sediul Uniunii Europene astazi şi mîine, iar situatia din Muntenegru va fi discutata in cadrul Consiliului de Stabilizare si Asociere.

La Geneva continua runda de convorbiri dintre reprezentantii Georgiei si Rusiei pe teme de securitate.

La Tbilisi, azi si miine, se va afla secretarul general al Alianţei Nord Atlantice, Anders Fogh Rasmussen.

Centrul de analiza politica Chatham House de la Londra va discuta astazi despre reţelele transnaţionale islamice din Rusia si Ucraina.

In România azi este zi de doliu national, in memoria victimelor tragediei rutiere din Muntenegru, astfel incat tricolorul va fi arborat in berna chiar de Ziua Drapelului National. In accidentul din Muntenegru şi-au pierdut viata 18 de români si 29 sunt raniti, unii aflindu-se încă la terapie intensiva, in stare grava, la Podgoriţa.

Naţiunile Unite au declarat ziua de astazi Zi in Sprijinul Victimelor Torturii şi Zi impotriva abuzului de droguri si traficului ilegal.
Previous Next

XS
SM
MD
LG