Linkuri accesibilitate

„Săracii justiţiei naţionale” (Ziarul național)


Problemele care împiedică portul Giurgiuleşti să activeze la capacitate maximă (Adevărul).


De „Ziua Internaţională a Iei”, marcată astăzi, Adevărul a stat de vorbă despre cămaşa tradiţională românească cu mai mulţi specialişti. „Tinerii de acum sunt cei mai mari fani ai iei, pentru că nu au cunoscut regimul sovietic şi au simţul românismului”, spune unul dintre aceştia.

Din acelaşi ziar putem citi despre problemele care împiedică portul Giurgiuleşti să activeze la capacitate maximă. Starea proastă a căii ferate care leagă portul de restul Republicii Moldova, precum şi blocarea extinderii teritoriului portului ar fi principalele impedimente.

Ziarul Naţional într-un text întitulat „Săracii justiţiei naţionale”, continuă monitorizarea judecătorilor, din perspectiva declaraţiilor acestora de avere şi interese. Nume sonore ale justiţiei moldoveneşti, precum Macinskaia, Clima, Buruian, Muruianu, Cernat, Namaşco sau Micu – par să fie uniţi nu doar prin faptul că se fac responsabili de numeroase condamnări ale Moldovei la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, ci şi prin opulenţa stilului de viaţă pe care îl au. Vorbim aici despre acţiuni la diverse întreprinderi, case şi maşini deocheate. Unii dintre aceşti judecători nimeresc periodic în vizorul presei pentru disconcordanţele dintre averea declarată şi cea reală, fapt care nu-i împiedică să scape, într-un mod miraculos, de atenţia CNA sau a procurorilor.

Pridnestrovie anunţă că reanimobilele promise de federaţia Rusă spitalelor din regiunea transnistreană au fost asamblate deja, ocazie cu care a avut loc şi o tele-punte dintre vicepremierul rus Dmiotrii Rogozin şi un înalt funcţionar din guvernul regiunii separatiste.

De la postul public de televiziune, aflăm că scriitorul Dumitru Matcovschi se află în stare gravă la spital, unde a fost internat pe 14 iunie. Acum acesta este conectat la aparatele de monitorizare vitală.
XS
SM
MD
LG