Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Parlamentul are astăzi pe agendă dezbaterea în ședință plenară a raportului unei comisii de anchetă despre situația Băncii de Economii controlată de stat, care a anunțat pierderi mari din cauza creditelor neperformante.

O nouă misiune a Fondului Monetar Internațional examinează la Chișinău situația macro-economică a Moldovei. Misiunea trebuie să estimeze în ce condiții poate fi reluat programul de colaborare între FMI și guvernul moldovean, care a fost întrerupt astă primăvară din cauza neputinței guvernului de a-și îndeplini angajamentele

La St. Petersburg, în Rusia, continuă pentru a doua zi Forumul Economic Internațional la care participă între alții liderul rus, Vladimir Putin și cancelara germană, Angela Merkel.

Secretarul de Stat al Statelor Unite, John Kerry, începe un turneu în Orientul Mijlociu și Asia, care va dura până la 2 iulie. Turneul care ilustrează priorități ale politicii externe americane începe la Doha în Qatar și se va încheia în Brunei.

La Bruxelles, are loc astăzi ședința Consiliului de afaceri economice și financiare al Uniunii Europene la care miniștrii țărilor membre vor lua în discuție micșorarea deficitelor bugetare și stimulente pentru relansarea creșterii economice.

Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, îl așteaptă astăzi în vizită la Bruxelles pe liderul azer, Ilham Aliyev. Organizația pentru drepturile omului, Human Rights Watch i-a cerut într-o scrisoare lui Barroso să insiste asupra respectării acestor drepturi în Azerbaidjan.
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

Pe aceeași temă

Previous Next

XS
SM
MD
LG