Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente ale zilei.


In Moldova se celebrează Ziua Sindicalistului şi sindicatele organizează un mars al solidarităţii al Chisinau.

Vicepremierul Valeriu Lazăr participă la venisarea unei expozitii despre proiectele de design pentru pavilionul pe care il va avea Moldova la Expozitia mondiala din 2015.

Un grup de militari americani vor face un schimb de experienţă cu cadetii de la Academia Forţelor Armate ale Moldovei. Cadetii americani sunt implicaţi şi în acţiuni de voluntariat in satul Cojuşna, unde vor ajuta la renovarea terenului de fotbal din sat…

Pe plan internaţional, preşedintele Ucrainei îşi continuă vizita la Belgrad, în timp ce la Harkov se reia procesul impotriva Iuliei Timoşenko.

La Sankt-Petersburg are loc o reuniune a ministrilor de finanţe şi ai adjunctilor băncilor centrale din Grupul celor 20 – organizaţie compusa din ţările cu dezvoltare stabilă plus cele cu dezvoltare rapidă – adică ţările din grupulo numit BRIC – Brazilia, Rusia, India si China.

În agenda internaţionala, cel mai important eveniment al zilei este întilnirea dintre preşedintele Chinei XI Jinping cu preşedintele american Barack Obama. O intilnire în care Casa Albă a promis să aducă în discutie şi atacurile cibernetice recente impotriva unor agentii, organizatii si companii americane şi care au fost iniţiate de hackeri din China.
Previous Next

XS
SM
MD
LG