Linkuri accesibilitate

„Vocea Rusiei”: „Recviem pentru Antena 3 si „mogulul” Dan Voiculescu” (România Liberă)


PSD-ul ar pregăti meticulos ruperea de Partidul Național Liberal (ziare.com).


Dan Voiculescu si Antenele sale se clatina, tinde sa considere presa de la Bucuresti. Multe dintre comentariile zilei discuta subiectul, iar in discutie a intervenit si o voce straina, anume Vocea Rusiei. Romania libera rezuma un articol intitulat „Recviem pentru Antena 3 si „mogulul” Dan Voiculescu”, publicat pe portalul radioului considerat oficios al Kremlinului. Vocea Rusiei exprima temerea ca directorul general al Antena Group, Sorin Alexandrescu, care este cercetat in stare de arest sub acuzatia de santaj, va fi supus la presiuni in inchisoare, ca va fi santajat la randul lui ca sa furnizeze detalii compromitatoare despre patronului lui, liderul conservator Dan Voiculescu.

Scopul final ar fi crearea unui dosar penal pentru Dan Voiculescu si, sustine Vocea Rusiei, „indiferent de cât de aberantă sau ilogică va fi «mărturia» semnată de Alexandrescu, Directia Nationala Anticoruptie o va folosi pentru distrugerea trustului. Atât Dan Voiculescu, cât şi (fiica lui) Camelia Voiculescu vor fi ţinte în dosar“. Interesant este insa ca acest articol difuzat de Vocea Rusiei furnizeaza presei din România un nou argument ca intr-adevar e posibil ca pozitia lui Dan Voiculescu sa se clatine: una dintre cele mai agresive si mai bine platite voci ale postului Antena 3, Victor Ciutacu, a parasit de putin timp trustul, ca pe o corabie care va fi curand torpilata.

Vocea Rusiei mai spune ca greseala lui Voiculescu a fost ca nu a mers pana la capat in vara trecuta, cand domnia sa a fost declansatorul incercarii de inlaturare din functie a presedintelui Traian Basescu. Practic, sub aparenta ca ii plânge de mila lui Dan Voiculescu, Vocea Rusiei, rezumata de Romania libera, intareste zvonurile si interpretarile de la Bucuresti. De pilda, pe aceea ca, si daca nu va ajunge in inchisoare, Voiculescu poate fi scos din politica, atata timp cat dovezile incriminatoare existente in dosarul omului sau de incredere, recent arestat, circula deja si par convingatoare.

In revista 22, Andreea Pora mai adauga un semn ca mogulul de la Antena 3 pare sa fi intrat intr-o zodie neagra: Victor Ponta, sef al guvernului si presedinte al Partidului Social-Democrat, i-a cam scurt-circuitat afacerile cu statul. Decuplata de la banul public, Antena 3 va supravietui cu greu. Pora arata ca strategia de asalt impotriva lui Voiculescu, care a devenit inconfortabil pentru Victor Ponta, merge pe doua fronturi: slabirea economica a trustului, paralel cu decredibilizarea patronului.

Devine limpede pentru toata lumea, considera comentatorii de presa, ca PSD-ul pregateste meticulos ruperea de Partidul National Liberal, deci implicit si de aliatul acestuia, Partidul Conservator al lui Dan Voiculescu. Ioana Ene, de la ziare.com, crede ca ruptura se va amana pana la toamna, pentru ca mai sunt de adoptat legi pentru care, fara liberali, nu ar exista majoritate parlamentara. In primul rand este vorba despre modificarea Constitutiei. Numai ca atmosfera din guvern lasa impresia unui divort iminent.

Recent, premierul Victor Ponta a iesit din nou la rampa cu masuri care sa reduca la un nivel decent salariile colosale, din bani publici, ale sefilor companiilor falimentare ale statului. Si tot din nou, dar mai ferm decat data trecuta, ministrii lierbali l-au contrat, spunand pe fata ca orice decizie in acest sens nu va putea fi aplicata.
XS
SM
MD
LG