Linkuri accesibilitate

„O nouă coaliţie pro-europeană” (Adevărul)


„Să tragem o linie, dar să nu uităm” (Jurnal de Chișinău).



Toată presa de astăzi, cu excepţia ziarelor de pe malul stâng al Nistrului, scrie despre investirea noului guvern. „O nouă coaliţie pro-europeană”, titrează Adevărul, numind guvernul proaspăt unul „nou-vechi”. Ziarul publică opiniile politicienilor – încrezători în evoluţia pro-europeană a ţării. Experţii citaţi sunt ceva mai rezervaţi – deşi salută depăşirea blocajului, declară că este vorba despre o decizie „de conjunctură”.

Să tragem o linie, dar să nu uităm”, scrie Nicolae Negru în Jurnal de Chişinău. Autorul face totalurile crizei politice din ultima perioadă, anunţând perdanţii, dar şi pe cei care au avut de câştigat de pe urma acesteia. Printre cei nemulţumiţi de constituirea noii coaliţii de guvernare s-ar afla şi Federaţia Rusă. Teza este dezbătută şi de Petru Bogatu, în acelaşi ziar, care întreabă „Cine şi de ce e contra unui guvern proeuropean la Chişinău?”

Criza a fost depăşită. PL în opoziţie, Leancă – premier, Corman - speaker”, scrie Timpul de astăzi. Tot acolo, Constantin Tănase constată decepţionat că „Schimbarea feţelor nu duce la schimbarea la faţă…”. După ce se arată sceptic faţă de posibilitatea schimbării lucrurilor spre bine odată cu investirea noului guvern, editorialistul constată franc: „Moldova nu are politicieni care o pot schimba la faţă. Moldova are actori talentaţi. Şi spectatori. Naivi şi proşti.”

Tot din Timpul aflăm că ne aşteaptă „O vară frumoasă, dar cu… căpuşe”. Textul începe cu cazul Zinaidei, „o tânără de 27 de ani din capitală”, care după o zi de odihnă în sânul naturii a descoperit pe corp o căpuşă. De la urgenţă, unde Zinaida s-a adresat pentru tratament, aceasta a aflat că „foarte multe persoane se adresează cu aceeaşi problemă”. Cum ne protejăm şi ce facem dacă am fost atacaţi de aceste insecte larg răspândite în Republica Moldova, aflăm din Timpul de astăzi.
XS
SM
MD
LG