Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Avocata parlamentară pentru drepturile copilului, Tamara Plămădeală, le va vorbi astăzi jurnaliștilor la Chișinău despre respectarea drepturilor copilului. Conferința sa de presă va precede Ziua Internațională a copilului, 1 iunie, pe care Națiunile Unite au consacrat-o anul acesta copiilor cu disabilități.

La Kiev, este așteptat astăzi în vizită ministrul de externe al Lituaniei, Linas Linkevicius, la câteva zile de la anunțul că Ucraina va deveni membră observatoare a uniunii vamale Rusia-Belarus-Kazahstan, la toamnă. Tot la toamnă Lituania va găzdui summit-ul Parteneriatului Estic la care Ucraina ar fi dorit să semnează acorduri de asociere și liber schimb cu Uniunea Europeană.

La Minsk, are loc astăzi reuniunea șefilor de guvern din CSI. Republica Moldova va fi reprezentată la nivel de viceministru de externe. Comitetul executiv al CSI a spus că pe agendă figurează chestiuni din domeniul economic, umanitar, de securitate, al educației și inovațiilor.

La Erevan, se află în vizită președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Jean-Claude Mignon, care se va întâlni astăzi cu președintele armean, Serzh Sargsyan și cu alți oficiali. Armenia deține în prezent președinția rotativă a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei.

Astăzi este marcată Ziua Internațională împotriva fumatului. Organizația Mondială a Sănătății a lansat cu această ocazie o campanie pentru interzicerea totală a oricărei forme de reclamă pentru țigări, adresând acest îndemn guvernelor lumii și amintind că tutunul ucide anual șase milioane de oameni, inclusiv 600 de mii de nefumători.
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

Previous Next

XS
SM
MD
LG