Linkuri accesibilitate

„Albastru e cea mai caldă culoare”, o poveste de dragoste între două franțuzoaice, Palme d'Or pentru cel mai bun film la Cannes


Stop cadru din film.
Stop cadru din film.

În rolurile principale Adele Exarchopoulos și Lea Seydoux.



Pelicula a atras atenția pentru performanțele actoricești ale actrițelor Adele Exarchopoulos și Lea Seydoux, și pentru scenele sexuale explicite.

Veteranul de la Hollywood Bruce Dern a primit premiul pentru cel mai bun actor pentru interpretarea rolului din filmul „Nebraska”.

Premiul pentru cel mai bună actriță l-a primit Berenice Bejo (cunoscută din filmul mut „Artistul”), pentru rolul în filmul „Trecutul”, o dramă regizată de iranianul Asghar Farhadi, nominalizat la Oscar în 2011 pentru pelicula „O despărțire”.

În competiția de anul acesta a festivalului de film de la Cannes au fost înscrise 20 de filme.

Potrivit BBC, una din surprizele ediției din acest an a fost premiul pentru cel mai bun regizor, acordat mexicanului Amat Escalante, pentru pelicula „Heli”, o dramă brutală avînd ca subiect războiul drogurilor din Mexic.

Juriul ediției din 2013 a festivalului internațional de film de la Cannes a fost prezidat de regizorul american Steben Spielberg, și co-prezidat de regizorul Ang Lee, care a făcut filmul „Viața lui Pi”, de actrița Nicole Kidman, și de actorul Christopher Waltz, laureat al premirului Oscar.

Din juriu au mai făcut parte Lynne Ramsay („Trebuie să vorbim despre Kevin”), actorul și regizorul francez Daniel Auteuil, regizorul român Cristian Mungiu, cel japonez Naomi Kawase și steaua de Bollywood Vidya Balan.
  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG