Linkuri accesibilitate

Bulgaria și turismul la ora sărbătorilor de Paști


Stațiunea „Sf. Constantin și Elena”
Stațiunea „Sf. Constantin și Elena”

Turiștii români și ruși au umplut stațiunile pe litoralul bulgăresc al Mării Negre.


În zilele de sărbători, bulgarii au preferat stațiunile din Grecia și Turcia. 200 000 au petrecut sfintele Paști în stațiunile din Nordul Greciei. Prin punctele de frontieră cu aceasta țară au trecut 62000 de autoturisme.

În schimb turiștii români și ruși au umplut stațiunile pe litoralul bulgăresc al Mării Negre. 99 la sută din oaspeții stațiunii „Sf. Konstantin și Elena” în apropierea de Varna au venit din România. Turiștii din țara vecină sunt atrași de prețurile mici și de apropierea destinației finale – la numai trei ore drum cu mașina de la București.

Majortitatea turiștilor români au preferat din nou nordul litoralului bulgăresc – Balcicul, Albena, Nisipurile de aur, „Sf.Konstantin și Elena”. A crescut interesul pentru principalul centru turistic în interiorul țării – Veliko Tărnovo, pentru Arbanassi, Gabrovo, Triavna, Drianovo și Elena - localități pitorești cu multe mănăstiri și biserici ortodoxe în zona de munte, situate pe drumul București-Istanbul.

În Bulgaria masa costă în medie cu 50% mai puțin față de România. Hotelurile încep de la 30 de euro patul. În cazul rezervărilor on-line se fac reduceri de pînă 10%.

Bogdan de la București afirmă că de 10 ani petrece sărbătorile de Paști și o parte din concediul de vară cu familie la Nisipurile de aur. Este nemulțumit numai de corupția polițiștilor – „Întodeaună cer bani. Ne opresc pentru bani. Fără polițiști de circulație în Bulgaria ar fi fost mult mai bine.”

Statistica arată de la începutul anului o nouă creștere a numărului de turiști români, dar și din fostele republici sovietice. Cu 10% mai mulți turiști din țările vecine au venit în stațiunile montane Boroveț, Bansko și Pamporovo. Spre deosebire de anul trecut la Bansko, de pildă, hotelurile au fost pline în zilele de Paști. Ambiția hotelierilor este de a menține trendul pozitiv în tot cursul anului.

În 2012 Bulgaria a fost vizitată de 7 milioane de turiști străni. Veniturile din turism au depășit 3 miliarde euro.
Previous Next

XS
SM
MD
LG