Linkuri accesibilitate

„În timp ce autorităţile filozofează la schimbarea modelului de creştere economică, oamenii continuă să plece din ţară” (Panorama)


Ziarul Naţional – un nou nume în peisajul presei din R. Moldova.


Panorama dedică o pagină mare subiectului migranţilor moldoveni, plecaţi de acasă în căutarea unei vieţi mai bune. Galinei Vasilieva îi reuşeşte un text foarte bine documentat referitor la un subiect banalizat pe nedrept. Concluzia autoarei este tranşantă: „În timp ce autorităţile filozofează fără grabă despre schimbarea modelului de creştere economică, oamenii continuă să plece din ţară”.

Adevărul pune degetul pe rană – „Demolările construcţiilor ilegale, doar de ochii lumii” şi explică schemele prin care construcţiile neautorizate ajung să fie ridicate. „Există bănuiala rezonabilă că funcţionarii edilitari sunt corupţi”, afirmă unul dintre interlocutorii lui Andrei Rizescu, autorul textului.

În Jurnal de Chişinău, Nicolae Negru răspunde acuzaţiilor de a se fi „vândut” ca ziarist, iar Petru Bogatu ia atitudine în editorialul său faţă de câteva subiecte importante din ultima săptămână: „războiul” ministrului Sportului Octavian Ţîcu cu starea lucrurilor din sportul autohton, fragmentarea stângii moldoveneşti, atitudinea ambasadorului american William Moser faţă de decizia Curţii Constituţionale şi acţionarea în judecată a unui comentator politic de către un judecător al curţii pentru atitudine „defăimătoare”.

Eveniment în presa din Republica Moldova – apariţia unui nou ziar – Ziarul Naţional. În prima sa ediţie, găsim un interviu cu Iurie Leancă, premierul în exerciţiu. Mariana Raţă, de ziua internaţională a presei, marcată pe 3 mai, scrie un text despre aroganţa în creştere a politicienilor faţă de jurnalişti. Aceeaşi autoare află într-un alt articol cine sunt funcţionarii publicii rezidenţi ai unui cartier de lux din Chişinău, iar Raisa Lozinschi scrie „Ce a făcut Zubco în ziua de 23 decembrie?”. Ziarul Naţional – un nou nume în peisajul presei din Republica Moldova, începând cu ziua de azi în chioşcuri.
XS
SM
MD
LG