Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Marșuri socialiste și comuniste de Ziua Muncii. FC Barcelona contra Bayern München.




Începând de astăzi cetățenii moldoveni sunt scutiți de taxe consulare pentru perfectarea vizelor poloneze.

La Chișinău socialiștii și comuniștii organizează aproape la aceeași oră, dar pe trasee diferite, marșuri cu ocazia Zilei internaționale a muncii. Sindicaliștii aveau programat și ei un marș, dar l-au amânat ca să nu se suprapună cu celelalte două.

Marșuri și mitinguri sunt programate astăzi în multe țări din lume unde 1 mai este zi de sărbătoare, așa că agenda politică a zilei este relativ săracă, dacă nu chiar absentă cu desăvârșire.

Doar suporterii de fotbal de mare clasă au de ce se bucura, pentru că seara la 9:45 se joacă returul celei de-a doua semifinale a Ligii Campionilor, între FC Barcelona și Bayern München. În tur, cum știe orice microbist, Bayern a câștigat acasă cu 4-0.
  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

Previous Next

XS
SM
MD
LG