Linkuri accesibilitate

„Provocări la Varniţa în ajun de Paşti” (Timpul)


Apelul lui Leonid Kojara, ministrul de externe ucrainean şi preşedintele în exerciţiu al OSCE (Kommersant.md).


Ziarele de astăzi tratează pe larg tensionarea situaţiei de pe Nistru. „Provocări la Varniţa în ajun de Paşti” scrie Timpul şi face o scurtă cronologie a evenimentelor care au dus la aceasta. Ziarul prezintă şi explicaţia autorităţilor separatiste care au motivat instalarea unui post suplimentar de control la Varniţa prin necesitatea luptei cu contrabanda. „Situaţia politică de la Chişinău oferă posibilitatea organelor separatiste să prindă la curaj. Este nevoie cât mai repede să soluţionăm problemele de la Chişinău”, a declarat ministrul Apărării Vitalie Marinuţă. În acelaşi articol puteţi citi şi reacţia altor politicieni de la Chişinău, politicieni care, cel mai probabil, nu vor putea traversa Nistrul de Paști în urma unei interdicţii de ultimă oră emisă de Tiraspol care îi declară indezirabili pe malul stâng.

Kommersant.md publică apelul lui Leonid Kojara, ministrul de externe ucrainean şi preşedintele în exerciţiu al OSCE, la ultimele evenimente din zona de securitate de pe Nistru. În apelul său, ministrul ucrainean cheamă părţile să se abţină de la orice acţiuni unilaterale. Publicaţia mai precizează că premierul în exerciţiu Iurie Leancă a avut o convorbire cu Leonid Kojara, care l-a asigurat pe premierul Republicii Moldova de faptul că situaţia este monitorizată îndeaproape de OSCE.

Suntem un ghimpe în coasta separatiştilor” scrie Adevărul, care publică şi părerile locuitorilor din Varniţa. Citez una dintre acestea „De 20 de ani autorităţile de la Tiraspol luptă cu noi şi nu-i lăsăm să ne intre în case. Au început să fie din ce în ce mai agresivi”, spune un localnic.

Tot în Adevărul putem citi şi un text despre cum în urma unui control al Curţii de Conturi s-a depistat faptul că la o creşă din Ocniţa, administraţia cumpăra din banii părinţilor votcă şi peşte sărat. Găsiţi în ziar şi o fotografie cu lista necesităţilor administraţiei acelei creşe, primele patru poziţii sunt: taxi, pâine, votcă şi peşte sărat. Restul „meniului” îl găsiţi în Adevărul de astăzi.
XS
SM
MD
LG