Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


In Moldova, cea macinata in ultimele zile de schimbari peste schimbari şi de rapide reorientari pe scena politică, la ora 10 vom aştepta şedinta Parlamentului, care a ramas de ieri, fara speaker.

Premierul interimar Iurie Leancă, după ce le-a cerut ministrilor săi sa işi vada de treabă, va merge astazi la comemorarea victimelor catastrofei nucleare de la Carnobil.

Centrul de Jurnalism Independent va discuta în aceasta dimineaţă despre nevoia transparenţei proprietarilor mediilor de informare din Moldova. Un subiect care trezeşte multe controverse la Chisinau, dar cu siguranță că transparenţa proprietăţii este esenţială cînd se discută despre libertatea informatiei.

Pe plan international atenţia rămîne concentrată asupra suspectilor pentru atentatele de la Boston, din 15 aprilie si pe ancheta oficială americana şi rusă, in Caucazul de Nord.

Atenție și asupra Siriei, unde conflictul armat continuă şi numarul victimelor creşte în imposibilitatea găsirii unei soluţii politice acestui conflict care durează de mai bine de doi ani şi a facut pînă acum peste 70 de mii de victime.

In Rusia atenţia presei va fi si asupra tribunalului din Mordovia, unde au loc audieri în cazul Pussy Riot, pentru eliberarea pe cauţiune a Nadejdei Tolokonnikova.

La Istanbul are loc o conferinţă internatională pe tema conditiilor pentru pace, prosperitate si libertate in Caucazul de Sud.

Naţiunile Unite aniversează astazi Ziua drepturilor de autor, acelea care sunt încălcate prin piratarea muzicii, a filmelor si a produselor de „marcă”.
Previous Next

XS
SM
MD
LG