Linkuri accesibilitate

R. Moldova a ratat ultima tranşă de la FMI în mărime de 76 de milioane de dolari


Într-un interviu la Europa Liberă, rezidentul FMI la Chişinău, Tokhir Mirzoev, a spus că motivul din care FMI nu a putut încheia cu succes programul cu R. Moldova este lipsa unui guvern funcţional la Chişinău.


Republica Moldova a ratat ultima tranşă în mărime de 76 milioane de dolari din creditul convenit încă în 2010 cu FMI. Informaţia a fost confirmată astăzi, cu cinci zile înainte de încheierea programului pe care l-a avut guvernul cu FMI, de reprezentantul permanent al fondului la Chişinău, Tokhir Mirzoev.

Într-un interviu la Europa Liberă, reprezentantul fondului a spus că motivul din care FMI nu a putut încheia cu succes programul cu Republica Moldova este lipsa unui guvern funcţional la Chişinău şi neîndeplinirea mai multor angajamente din memorandumul semnat cu organizaţia financiară.

Tokhir Mirzoev a criticat ca fiind împovărătoare pentru buget majorările neplanificate de pensii şi salarii decise de cabinetul lui Vlad Filat înainte de demitere, precum şi instituirea impozitului unic în agricultură şi revenirea la TVA de 8 la sută pentru producţia agricolă.

Pentru a-şi restabili relaţiile cu FMI, a mai precizat Tokhir Mirzoev, următorul guvern va trebui cel mai probabil să corecteze unele din aceste decizii.
  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

Previous Next

XS
SM
MD
LG