Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Curtea Constituţională de la Chișinău urmează să examineze sesizarea liderului liberal, Mihai Ghimpu și altor deputați, care cer înlocuirea premierului în exercițiu cu un premier interimar.

La ministerul Agriculturii de la Chișinău va fi lansat proiectul „Agricultura Competitivă”, pe care îl va finanța timp de cinci ani Banca Mondială cu 27,4 milioane de dolari.

Agenția de știri Infotag va găzdui astăzi la Chișinău o conferință de presă despre evoluțiile anchetei în cazul profesorului de geografie de la școala profesională nr. 5 de la Bălți cercetat pentru xenofobie.

Secretariatul permanent al Consiliului Naţional pentru Protecţia Drepturilor Copilului va prezenta astăzi, la o conferință de presă la Chișinău, măsurile de răspuns față de o serie de cazuri recente de maltratare a copiilor.

La Bruxelles, începe reuniunea de două zile a miniștrilor europeni de externe, având pe agendă, între altele, pregătirile pentru o întâlnire, planificată în luna iulie, cu omologii lor din țările Parteneriatului Estic, inclusiv din Moldova.

La Strasbourg începe o sesiune a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. În cinci zile de lucrări, vor ține discursuri mai mulți invitați, între care președintele Germaniei, premierul României și cel al Georgiei.

Ministrul american al apărării, Chuck Hagel, se află astăzi în Israel, în a doua zi a unei vizite de trei zile.
Astăzi este marcată Ziua Pământului sub egida Națiunilor Unite. Anul acesta are genericul „Fața Schimbării Climei”.
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

Previous Next

XS
SM
MD
LG