Linkuri accesibilitate

În căutarea autorilor atentatelor de la Boston


Fotografiile celor suspectați identificați ca psoibili autori ai atentatelor de la Boston, prezentate în cursul unei conferințe de presă
Fotografiile celor suspectați identificați ca psoibili autori ai atentatelor de la Boston, prezentate în cursul unei conferințe de presă

Un polițist ucis și o amplă desfășurare de forțe pentru arestarea celor identificați ca probabili autori ai atentatelor de luni.


De la Boston se anunță că unități de elită ale poliției sînt în căutarea celui de-al doilea suspect, identificat ca probabil autor al atentatelor cu bombe de luni, care au făcut trei victime și au rănit peste 170 de persoane, în apropierea liniei de sosire a Maratonului internațional.

Unul dintre suspecți, arestat în cursul dimineții, a murit astăzi, în urma unui schimb de focuri declanșate de cei doi suspecți și în care un polițist a fost ucis, iar un al doilea ar fi grav rănit.

Poliția din Boston prezintă o nouă fotografie unuia din cei doi suspecți
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:21 0:00

Cercetările, întreprinse de un amplu dispozitiv de polițiști, se desfășoară în suburbia Bostonului, Watertown, unde poliția a cerut rezidenților să „rămînă în casă” și să nu „deschidă nici unei persoane”.

Universitatea Harvard a fost închisă din motive de securitate publică. Potrivit canalului NBC News, suspecții s-ar fi aflat în Statele Unite „de aproximativ un an de zile” și „au legături cu străinătatea”.

Colonelul Tim Alben de la poliţia din Massachusetts a declarat preseI:

„Căutam acum un bărbat pe care îl descriem drept suspectul numărul doi, care are o şapcă albă şi care a fost implicat în atacul cu bombă de la Maratonul de la Boston.”

Poliţia spune că în schimbul de focuri un al doilea poliţist a fost rănit.

Autorităţile mai afirmă că suspecţii din această seară seamănă cu cei doi bărbaţi aratăţi de ieri, public, într-o serie de fotografii si înregistrări video şi identificaţi de poliţie drept suspecţi în atacul de la Maratonul din Boston.

Comisarul de la poliția din Boston, Ed Davis, a dat şi el detalii despre persoana căutată acum:

„Credem că ar putea fi un terorist. Credem că acesta a venit aici ca să ucidă oameni. Trebuie să îl prindem.”

Poliţia percheziţionează casă cu casă în zona în care se crede că al doilea suspect s-a putut ascunde. Locuitorilor din zonă li s-a cerut să nu iasă din case şi să nu deschidă uşa decit poliţiei. Transportul public in oras a fost întrerupt.

Potrivit diverselor surse de informație, agenții de presă și televiziuni, cei doi suspecți ar fi frați, Dzhokhar și Tamerlan Tsarnaev, în vîrstă de 26, respectiv 19 ani, ar fi musulmani, cu un trecut, dacă nu chiar originari din Cecenia și care ar fi emigrat la Boston via Kazahstan, dar nimeni nu se hazardează să afirme unde s-au radicalizat și care au fost motivațiile atacului lor.
XS
SM
MD
LG